Anna

Linker Rottekade


Leeftijd

24

Werkt bij

Anna’s Kidswear / De Kaashoeve

Geboren & Getogen

Rotterdam, wel tijdelijk weggeweest naar Zwitserland, China, Antwerpen


1e tattoo

Ik heb een tattoo in mijn nek met Chinese tekens. Mijn vader is typograaf en heeft het ontwerp gemaakt, het staat voor ‘moed’ in het Mandarijn.

Reactie thuis

De eerste vonden ze heel mooi, daarna werden ze iets minder enthousiast. Toen ik een wolf op mijn bovenbeen had gezet moest mijn moeder bijna huilen.

Jouw tattoo artiesten

Joost Bakkes, Trobbies (thomas), Ruben Ramos (crooked tattoo’s), Risk, Inkfish tattoo, Vagabond tattoo (londen), Vietnamese & Chinese artiest.

Favoriete tattoo

De wolf op mijn been, simpelweg omdat ik dat mijn mooiste tattoo vind. Ik heb enkele tattoo’s met een emotionele waarde, maar als je allemaal emotionele tattoo’s neemt wordt je lichaam zo zwaar beladen. Sommige tattoo’s neem je gewoon voor jezelf en omdat je het mooi vind.

Favoriete stijl

Geometrie, abstractie en surrealistisch. Ik gebruik in mijn werk ook veel vlakken en eenvoud en dat komt wel overeen met mijn tattoo’s

Hoge pijngrens

Ik voel niet veel van een tattoo. Het enige wat echt pijn deed was op mijn ribben, daar staat een groot geometrisch hart. Het inkleuren van deze tattoo was wel mijn pijnlijkste tattoo ervaring. Recentelijk een tattoo op mijn enkels laten zetten dat was ook wel vrij heftig.

Meer tattoo’s

Er komen nog wel wat tattoo’s, maar mijn rug en mijn nek wil ik vrijhouden omdat ik dat een heel mooi stuk van de vrouw vind.

Favoriete artiest

Joost Bakkes vind ik een goede & professionele tattoo artiest.


Anna’s Kidswear

Toen ik ben afgestudeerd met mijn interactieve kinder collectie, wilde ik eerst nog een master doen. Maar na meerdere stage’s had ik besloten dat ik toch liever eigen baas wilde zijn, en gewoon vol voor mijn producten te gaan. Ik denk dat wat ik maak redelijk uniek is en dat er nog wel markt voor is. Ik maak kleding voor kinderen van 4-8 en baby kleding, rompertjes en dat soort dingen. Het doel is om kinderspullen te maken die kinderen aanspreken. Mijn producten liggen bij Groos en InConcept of te koop via de webwinkel (link).

Leukste aan Rotterdam

Diversiteit, alle culturen en verschillende soorten eten. Tijdens mijn tijd in China wou ik soms pizza eten maar dat heb je daar bijna niet, dan merk je toch dat we hier redelijk multicultureel zijn. Daarnaast heb je ook geen Tony Chocoloni in Shanghai!

Uitgaan

BAR, Annabel, BIRD of Nora

Als je als toerist naar Rotterdam gaat

Kom langs de Kaashoeve voor heerlijke kaas natuurlijk! Als ik mensen ontvang laat ik ze altijd de skyline zien van Rotterdam en de Erasmusbrug of Maastunnel, niet de markthal in ieder geval.

Tot slot

Sponsors of bedrijven die willen samenwerken om electronica in kinderkleding te ontwikkelen mogen zich melden. Ik probeer kinderen hun fantasie meer te laten gebruiken ipv. een kind een ipad te geven. Zo heb ik kledingstukken ontworpen die op elkaar reageren dmv. geluid. Elk kledingstuk heeft een personage, bijvoorbeeld een aap of leeuw, waardoor elk kledingstuk anders op elkaar reageert.

Bekijk hier de website van Anna’s Kidswear