Harvey

Straatweg


Woonachtig: Rotterdam
Leeftijd: 28
Werk : Sous-chef bij Thoms. Hiervoor heb ik gewerkt bij Herman den Blijker  in restaurant Las Palmas, echt een topzaak! Daarnaast heb ik onder Mike Verboom gewerkt in het Kasteel van Rhoon.


1e tattoo

De 1e tattoo is gezet door Mark Bouwman van Tinta Tattoos. Tijdens een potje Halo kreeg ik het idee voor 2 sterren op mijn borst en later heeft Mark ze gezet. De volgende dag had ik er eigenlijk wel spijt van omdat heel veel mensen sterren hebben. Ik hou ook meer van hele piece’s in plaats van losse tattoo’s

Tattoo artiesten

Peter van Inkstitution, Fabricio (guest artist uit Brazilië) en Mark Bouwman, dat is eigenlijk mijn vaste tattoo artiest.

Favoriete artiesten

Darren Nunez van Miami Ink & Mark Bouwman!

Jouw stijl

Japans is mijn favoriet maar ik hou ook van de Chicano stijl, Mexicaanse sugar skulls bijvoorbeeld.

Reactie thuis

Mijn moeder’s reactie was “zonde van je huid”, zoals waarschijnlijk meer Surinaamse moeders zouden zeggen. Mijn vader heeft zelf ook een tattoo en inmiddels hebben al mijn broers ook tattoo’s dus ze is er aan gewend.

Favoriete tattoo

Mijn mooiste tattoo is een afbeelding van Lyshiro, de oudste zoon van mijn broer Hesdey

Pijngrens

Ja, lijnen werk is echt zwaar klote, maar inkleuren valt wel mee. Gewoon van te voren een joint roken!


Favoriete keuken

Ik hou van alle keukens, maar als ik toch moet kiezen is Surinaams toch wel mijn favoriete keuken. Veel mensen willen Surinaams koken, maar er komt veel meer bij kijken dan de meeste mensen denken.

Favoriete plek

Museumpark, lekker ontspannen met een wijntje, beetje gerechten bedenken in de zon!

Favoriete horeca

Ik heb laatst een burger gegeten bij Ter Marsch, dat was echt een klasse burger.

Leukste aan Rotterdam

De mensen, ze hebben een echte ‘recht voor je raap’ mentaliteit en houden niet van gezeik. Daarnaast vind ik de haven ook een inspirerende plek. Soms ga ik in de ochtend joggen langs de Wilhelminapier en dan kom je echt tot rust.

Wat heeft Rotterdam nodig

Ze moeten de supporters toestaan tijdens de klassieker! Ik ben een Rotterdamse Ajaxied en heel veel mensen accepteren dat niet, maar ik gun Feyenoord het beste.

Passie

Koken, slapen, eten, genieten van het leven & je niet te veel druk maken.

Muzikale inspiratie

Oldies! van Marvin Gaye tot Sam Cooke tot aan The Temptations. De laatste tijd luister ik ook vaak naar Ed Sheeran.

Shout out

Kom allemaal eten bij Zotte! Ik moet Mike Verboom bedanken, dat is echt de chef die mij gemaakt heeft tot wie ik nu ben samen met Bart van Ewijk en Leon Theunissen