Kaj

Katendrecht


Leeftijd: 24
Woonachtig: Nieuw Crooswijk
Werk: Presentator/Reporter/Impersonator
Jouw motto: Het leven is een groot feest!


1e tattoo

De naam van mijn vader aan de binnenkant van mijn arm. Vanwege het wegvallen van mijn vader in 2008 wou ik deze tattoo ter ere van hem zetten.

Tattoo’s

De Japanse sleeve op mijn arm is gezet op Khao San Road in Bangkok. Ik wilde al heel lang een tattoo en tijdens mijn reis door Azië was de tijd daar. Ik wou het Aziatisch avontuur combineren met een blijvende herinnering. Je hoort wel van die horror verhalen over tatoeëerders met stokkies waar je misvormd de winkel uitloopt met een bramenstruik op je arm een SOA in de zak. Ik heb dus goed research gedaan en kwam terecht bij een shop op Khao San Road. Uiteindelijk ben ik langs gegaan met een Engels sprekende werknemer als tolk en hebben we samen met de tatoeerder een concept gemaakt voor een Japanse floral sleeve. De dag erna terug en 7 uur lopen branden in een bloedhete shop. Maar, met een tevreden gevoel naar huis gegaan. Enkele jaren later woonde ik zeven maanden in Bangkok en ben ik nog een keer langsgegaan om de sleeve door te trekken naar mijn rug. Deze is ‘freehand’ gezet door een andere artiest omdat de oorspronkelijke artiest er niet meer werkte. Daarnaast ben ik door Hans van Stay Classy getatoeëerd op mijn rug. “Semper in cordo meo” oftewel: “voor altijd in het hart”, voor mijn vader. Ik ben totaal niet spiritueel maar ik vind het overlijden van iemand die je dierbaar is wel een reden om een tattoo te nemen.

Favoriete stijl

Het was vroeger Japans, maar de laatste tijd vind ik Oldschool ook heel kick. Ik hou wel van zwaluwen en ankers, gewoon de hele Sailor Jerry stijl. Andere stijlen die ik mooi vind zijn Maori tattoo’s, bijvoorbeeld het werk van Rob Deut vind ik bizar mooi. Als je een tattoo van hem neemt moet je eerst op gesprek komen en je levensverhaal vertellen en aan de hand daarvan gaat hij een tekening maken. Ik kan eigenlijk alle stijlen wel waarderen behalve tribals!

Favoriete artiest

Hans van Stay Classy. Het is een vriend maar los daarvan kan hij het ook gewoon goed.

Nieuwe tattoo’s

Misschien twee zwaluwen op mijn kuit in de Oldschool stijl. Ik hou heel veel van reizen dus ik wil graag een tattoo koppelen aan een speciale plaats tijdens mijn reis bijvoorbeeld New York of Tokyo. Mijn handen, nek en overige zichtbare plekken wil ik vrijhouden, dat is voor mij wel next level. Vroeger dacht ik altijd van ik neem geen tattoo vanwege werk, maar als ik nu naar werkend Nederland kijk heeft iedereen wel een tattoo.

Hoge pijngrens

Ik denk het wel! Tijdens mijn periode in Bangkok heb ik echte Thaise massages gehad en die masseuses kunnen heel veel pressie op mijn drukpunten uit oefenen. Ik heb wel eens gevraagd waar dat aan ligt en het schijnt dus een verband te hebben met hoe diep de spier onder je huid ligt. De pijn tijdens de tattoo viel wel mee, behalve op de binnenkant van mijn arm en op dat bot boven je schouder.

Reactie thuis

Mijn moeder vond het echt verschrikkelijk. Ze is nog van de oude generatie ‘Het is zonde, mooi lichaam, niks aan doen!’. Ik wist al van ‘dit wordt een dingetje’, dus ik kwam thuis en ik had voor heel de familie souvenirs gekocht. Tijdens het uitdelen zeg ik ‘Mam, ik heb voor mezelf ook een souvenirtje meegenomen’ waarop ik mijn shirt uittrek. Mijn moeder loopt naar mij toe en begint met haar vinger over mijn arm te wrijven en zegt ‘Zo dat kunnen ze goed die henna tatoeages!’. Uiteindelijk realiseerde ze dat het echt was en inmiddels kan ze het wel waarderen. Ze zal er zelf nooit een nemen, maar tegenwoordig krijg ik occasioneel een complimentje!


Ondernemerschap in Rotterdam

Tijdens mijn HBO studie journalistiek dacht ik bij mijzelf ‘waar ben ik nou eigenlijk mee bezig?’. Tijdens mijn 2e schooljaar was ik het studeren helemaal zat. Ik kan gewoon niet tegen de structuur op school, ik liep daar met mijn ziel onder mijn armen. Ik wilde gewoon iets doen wat ik echt leuk zou vinden, toen ben ik van school gegaan om te werken. Tegelijkertijd nam ook de populariteit van Kaj’s typetjes toe en ik kreeg steeds meer de drang om van mijn passie mijn werk te maken. Ik ben inmiddels aangesloten bij agency Creative Connectors in Amsterdam en hierdoor komt er steeds meer op mijn pad. Verder maak ik samen met de jongens van Bogue bedrijfsfilms en reportage’s en dat loopt best goed. We hebben samen gewerkt met echte Rotterdamse bedrijven zoals Bram Ladage, de Beren en meer dus in dat opzicht biedt de stad Rotterdam mij wel veel kansen en mogelijkheden

2015 het jaar van Kaj’s typetjes of Kaj Gorgels? 

2014 was het jaar van Kaj’s Typetjes en 2015 wordt het jaar van Kaj Gorgels! Afgelopen jaar heeft Kaj’s Typetjes mij zo veel gegeven en daar is zo veel uit ontstaan. Dit jaar ga ik al deze kansen benutten en mijn veelzijdigheid laten zien. Het is een moeilijk wereldje en het komt je ook niet aanwaaien. Zo zat ik dicht bij een programma op Veronica, wat op het laatste moment helaas is afgeketst. Doordat je er zo dichtbij bent geweest, ga je juist extra je best doen!

Jouw favoriete type

De platte Rotterdammer! Dat accentje kan ik heel de dag opzetten zonder mijn best er voor te doen. Je verschuilt je achter iemand die denkt dat hij alles weet, alles mag en non-stop zeikt, heeeerlijk. De video’s van de platte Rotterdammer zijn ook veruit het populairst, soms loop ik door de stad en dan hoor ik iemand roepen ‘Heay, hebbie nog entrekotuhh?’.

Favoriete plek in Rotterdam

Kop van Zuid. Met de komst van de ‘Rotterdam’ van Rem Koolhaas is de stad een icoon rijker. Als je op reis bent en je vertelt over Rotterdam begin je met de skyline, de Erasmusbrug en de Maas en nu ook over de ‘Rotterdam’. Laatst was ik bij Montmartre, Parijs en als je om je heen kijkt is het hoogste gebouw wat je ziet de Eiffeltoren, dan denk ik ‘Waar is die skyline dan?’. Ik hou van steden met moderne architectuur en een grote skyline, bijvoorbeeld Bangkok of New York en natuurlijk Rotterdam. Verder in Rotterdam kom ik vaak bij Witte de With en de Pannenkoekstraat. Met de komst van ‘Bokaal’ begint de Pannenkoekstraat weer te bloeien.

Favoriete tent

‘Hemel op Aarde’, een heerlijk tapas restaurant in kroegsfeer, voor mij de perfecte combo.

Als jij burgermeester was geweest

Vroeger stond Rotterdam bekend om zijn evenementen, echter de laatste jaren gebeurde er haast niks. Het klinkt cliche maar ik zou gewoon in 2015 de Danceparade weer door Rotterdam laten knallen!