Olaf

Schiedam


Naam

Olaf Muller

Leeftijd

27

Baan

Designerd @Vi Company

Designer?

Ik specialiseer in frontend en web ontwerp. Het is wat ik altijd gedaan heb en hoop dit nog lang te kunnen doen… tot de machines het overnemen.

Opgegroeid in?

Nijmegen en omgeving

Woonachtig in?

Schiedam


1e tattoo?

Het was net uit mijn ex vriendin die het idee van een tattoo maar niets vond dus dat was het moment om er een te laten zetten. De tattoo op mijn onderarm is een vikingschip, overeenkomend met de illustratie op mijn geboortekaartje. Het goede en slechte weer heeft een vanzelfsprekende betekenis. Jan Willem (destijds werkende bij 25 to Life, Rotterdam) stelde voor om als opvulling aan de andere kant een draak in de tattoo te verwerken. Het resultaat stond na ongeveer vier sessies.

Reactie thuis?

Mijn ma was niet erg blij, maar gelukkig vond ze het wel goed gezet. Nieuwe tattoos vallen haar nauwelijks op. Ik had al een paar jaar tunnels in mijn oren waar ze een ergere reactie op had (en nog steeds heeft).

Favoriete artiest?

Overduidelijk Jan Willem aangezien ik alleen maar tattoos van hem heb. Toen ik besloten had een tattoo te zetten, kwam ik via Google als eerste Tattoo Bob tegen waar een vriendin een slechte ervaring mee had. Uiteindelijk kwam ik bij 25 to Life waar Nico mij doorverwees naar Jan Willem. Hij is een goede gast, werkt hard en heeft liefde voor zijn vak.

Overige tattoos?

Na de eerste oogde de rest nogal leeg. Jan Willem erkende dit probleem door een enorme vogel op m’n bovenarm te plaatsen. Dit beviel, en andere vogels volgde al snel. Het plan is om mijn rechter arm in kleur te doen en de ander zwart-wit.

Favoriete stijl

Old School en Japans.

Pijngrens?

Geen last van de pijn, het valt reuze mee. Ik drink altijd appelsap vanwege het bloedverdikkend eigenschap. Bij een van de sessies had ik die dag weinig gegeten (hoe is het mogelijk), dat raad ik niemand aan.


Favoriete plek?

Schiedam geeft de kalmte die ik zoek waardoor ik zelf de drukte op kan zoeken in Rotterdam. Stalles aan de Nieuwe Binnenweg is de plek waar ik zo nu en dan met vrienden ben, maar daarnaast is de Aloha Bar ook goed voor een biertje (en dat mooie uitzicht van de Maas, natuurlijk).

Restaurant?

De beste sushi ooit gegeten was bij Hamachi in Schiedam, aanrader!