Saïd

Paradijslaan, Crooswijk, Rotterdam


Woonachtig: Oude Noorden
Leeftijd: 28
Werk: Freelance grafisch vormgever/illustrator. Hoofd ontwerper voor Stripes Clothing.


1e tattoo

Ik was 17 en net klaar van de middelbare school. Hij is thuis gezet door Narda uit Capelle. De tattoo heeft geen diepe betekenis maar staat voor een periode in mijn leven. De tekst betekent ‘waarheid’ (spreekt uit als ‘Al Haq’)  in het Arabisch en is een van de 1000 vormen waarin de almachtige kan verschijnen, overigens ben ik zelf niet gelovig. Qua pijn viel het wel mee de eerste keer, geen traumatische ervaring.

Reactie thuis

Ze zijn hier altijd best wel makkelijk in geweest. Ze was niet super enthousiast, maar ze veroordeelde het niet.

Tattoo artiesten

Joost van Bakkes Tattoo heeft de ‘focus’ op mijn hand en mijn enkels getatoeëerd, Buddy van 010 tattoo heeft de tekst op mijn pols gedaan en de zandloper is bij Inkstitution gezet. De tattoo achterop mijn arm is gezet in Brooklyn. Daarnaast ben ik ook door Stay Gold, Peet en nog 2 andere artiesten getatoeëerd.

Favoriete stijl

Het is belangrijk dat het qua compositie past en dat de tattoo’s een beetje bij elkaar aansluiten. Persoonlijk vind ik moderne tattoo’s toffer dan traditionele, het mag van mij wel wat grafischer qua stijl. Ik wil een tattoo die mij aanspreekt en geen dertien in een dozijn stijl is.

Meer tattoo’s

Niet op mijn buik of hoofd, ik hoef ook niet per se ‘helemaal vol’. Ik wil graag een werk van M.C. Escher op mijn zij.

Betekenis tattoo’s

Het staat meer voor een periode uit mijn leven. Voor iemand anders hebben mijn tattoo’s geen betekenis, maar ik zie er bepaalde herinneringen achter.

Pijngrens

Ik dacht altijd dat het meeviel, maar toen ik op mijn enkels werd getatoeëerd moest ik toch wel even op mijn tanden bijten. Ze zeggen altijd dat je zij het meest pijnlijke is en daar heb ik nog plek, dus we zullen het zien.

Favoriete artiest

Sang Bleu‘ een shop in London, Luca Font uit Italië, Sam Clark uit Australië


Ondernemerschap in Rotterdam

Het hangt een beetje af van die persoon die je bent en wat je doet. Ik denk dat je met netwerken een heel eind kan komen in Rotterdam, maar ik merk wel dat je op een gegeven moment een soort van creatief plafond raakt. Qua kunst & gallerys heeft Amsterdam wel een grotere scene dan Rotterdam en dat zou wel een drempel kunnen zijn. Dat is ook een voordeel omdat het ‘ons kent ons’ gehalte hier veel hoger ligt dan in Amsterdam, dus netwerken heeft vaker effect. Uiteindelijk komt het toch neer op hard werken, veel doen en jezelf niet te zielig vinden.

Favoriete plek

Het is wel een beetje cliche om Witte de With te zeggen, maar daar gebeurt wel veel. Katendrecht is heel tof, als je van goed eten houdt moet je daar heen. Daarnaast vind ik de Kralingse Plas in de zomer heel fijn en de Oostzeedijk is ook goed vertoeven

Eten: Ik eet graag bij Hemel op Aarde op de Oostzeedijk Beneden, Warung Mini op de Witte de With, Deli Bird op Katendrecht en Westerkaatje op de Benthuizerstraat.

Bar

Als ik uitga is het meestal TwentySix, altijd gezellig. Elke maand maak ik een illustratie voor TwentySix samen met Jorn die wordt gebruikt voor de ‘maand’ flyer. In de Biergarten en BAR ben ik ook met enige regelmaat te vinden.

Beste party ooit

Onlangs ben ik voor een project naar Valencia, Spanje gegaan. Een paar dagen voordat het project begon zijn we naar een Arenal Sound, een festival met 60 000 Spanjaarden op het strand gegaan, dat was echt feesten tot elf uur s’ochtends en met zijn allen de zon zien opkomen…priceless.

Projecten

Over een maand gaat mijn website online. Ter ere daarvan breng ik ook een print uit. Vandaag wordt het de painting afmaken bij de galerie Paradijsvogels. Verder heb ik nog wat illustratie werk lopen. Ik probeer altijd zo veel mogelijk te painten en bezig te blijven, maar nu eerst op vakantie!