Valentine

Luchtsingel, Rotterdam


Woonachtig: Rotterdam Blijdorp
Leeftijd: 29
Werk: Kunstzinnig coach in opleiding & kwaliteitsmedewerker bij een Rotterdamse energieleverancier.


1e tattoo

Een vogel op mijn linker onderarm. Ik hou van dieren en tattoo’s met felle kleuren. De vogel staat voor vrijheid en met dit idee ben ik naar Cute Karin gegaan. Ik wilde geen bloemen in mijn tattoo want dat vond ik te soft, dus hebben we besloten om er rozenbottels bij te doen. Dat maakt het vrouwelijk, maar wel met een beetje pit!

Reactie thuis

Mijn vader vond het altijd voor aso’s, maar na vier jaar is hij er wel gewend aan geraakt. Hij is vaak in Parijs en onlangs grapte hij: ‘Nou in Parijs hebben ze niet zo veel tattoo’s hoor!’ waar ik wel om moest lachen. Hij vindt dat je al perfect bent zonder nagellak, oorbellen of tattoo’s.

Tattoo artiesten

Cute Karin heeft mijn onderarmen en de tattoo op mijn ribben gedaan. Mike Gnass van Cute Karin Tattoo’s heeft de zeehond op mijn been gezet en het kleine roodblauwe vlindertje op mijn bovenarm. Verder heb ik nog een flamingo met kroontje van Kristel, die bij Inkstitution werkte, en de vlinder met “spikkels” is gezet door Kim-Anh Nguyen; zij heeft echt een hele mooie stijl.

Favoriete tattoo

Mijn favoriet is de vlinder met de “spikkels” want die is vrolijk en kleurrijk. Het ankertje op mijn duim is mijn meest dierbaarste, hoewel hij niet perfect gezet is. Mijn oma heeft op haar 78e een anker op haar been laten tatoeëren en dat wilde ik ook. Mijn oma komt oorspronkelijk uit Rotterdam, ikzelf niet, maar nu zijn we op deze manier toch met elkaar verankerd! Een andere tattoo die een speciale betekenis heeft, is de tattoo op mijn ribben. Er staat: ‘the heart of life is good”, een tekst uit het nummer dat werd gespeeld tijdens de begrafenis van een hele goede vriend. Hij heeft een lange lijdensweg gehad en deze tattoo heb ik ter nagedachtenis van hem laten zetten. Hij stond heel positief in het leven en wilde altijd veel goeds doen, dit is goed verwoordt in deze zin.

Nieuwe tattoo

In mijn telefoon heb ik een mapje vol met ideeën. Op mijn rug wil ik bijvoorbeeld nog een oosters patroon met line work. Daarnaast wil ik, door iemand die goed realistisch kan tatoeëren, een portret van mijn hond op mijn been laten zetten. Het zijn allemaal toekomstplannen, maar ik kan zo nog wel een tijdje doorgaan.

Pijngrens

Ik ben een vrouw, wij kunnen kinderen baren! Het pijnlijkste tot nu toe vond ik wel de tekst op mijn ribben

Meer tattoo’s

Op mijn linkerarm een grote kameleon met allemaal verschillende kleuren en misschien een wolf. Ik hou heel erg van dieren!


Waarom Rotterdam

Oorspronkelijk kom ik uit Doetinchem, maar ik heb ook in Utrecht, Amsterdam, Den Haag & Göteborg (Zweden) gewoond. Uiteindelijk voel ik mij toch echt thuis in Rotterdam, iedereen kan hier zichzelf zijn. Ik hou van het rauwe karakter van de stad, in Amsterdam is het toch meer zien en gezien worden.

Mooiste stuk van Rotterdam

Als je van de Kop van Zuid de Erasmusbrug over fietst en je heel het centrum kan zien, is Rotterdam op zijn mooist. Dan voel ik me thuis. Dat gevoel heb ik ook als aan de voorkant van het nieuwe CS naar buiten loop.

Favoriete bar

De Tiki bar was altijd mijn favoriet, maar door fulltime werken én een opleiding heb ik niet veel kroegtijd meer over. Ik vind Memory Lane op de Hoogstraat ook heel leuk; lekkere koffie en goede wijn.

Wat mist Rotterdam

Ik denk dat ik wat ga toevoegen aan Rotterdam! Hopelijk start ik over een jaartje mijn eigen praktijk als kunstzinnig coach. Er zijn al creatieve praktijken in Rotterdam, maar vaak zijn deze therapeuten een beetje van het type ‘geitenwollensok’. Ik ben jong en begrijp de problemen van mijn generatie beter. Ik zie veel mensen om mij heen vastlopen, overspannen raken, een burnout krijgen of ze weten gewoonweg niet wat ze willen. Het idee is om in mijn praktijk deze of andere levensvragen te helpen beantwoorden. Met “praattherapie” gebruik je slechts 50% van je brein (je ratio), maar binnen het kunstzinnig coachen gebruik je de andere 50%. Minstens zo belangrijk.

Muziek 

Alles van techno tot jazz, behalve heavy metal. Nicolaas Jaar vind ik heel tof. Ik heb hem afgelopen jaar gezien op Dekmantel en dat was echt heel goed. In zijn sets gebruikt hij van alles door elkaar: van klassieke muziek tot de themesong van Twin Peaks. Door de sfeer die hij creëert met zijn muziek lijkt de tijd niet meer te bestaan en vergeet je alles om je heen